Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

söndag 24 april 2011

En trevlig pratstund med president Sargsyan och His Holiness Karekin II


Igår var det åter en superintensiv dag som började med ett besök på Museet för antika manuskript...en del från 600talet ......imponerande!
Sedan följde besök hos presidenten för Armenien Serzh Sargasyan. Ett besök som varade i 45 minuter och där han och jag fick en mycket konstruktiv pratstund om Nagorno Karabakh, folkmordet mm. Visiten sändes sedan på den armeniska TV. efter presidentbesöket åkte vi till Echmiadzin, som är patrikarksätet för den apostoliska armeniska kyrkan. Vi fick där även en pratstund med Ärkebiskopen Karekin II. Han påpekade bland annat det sammnträffande att det var en majoritet på 131 ledamöter i riksdagen som röstade för ett erkännande av folkmordet den 11 mars 20101. Samma antal som antalet ledamöter i Armeniens parlament.......tillfällighet?

På eftermiddagen hann jag oxå med ett besök i en kyrka, World of Life och fick vara med på ett otroligt fint påskskådespel med profesionella skådespelare som alla var med i församlingen. De spelade om bakgrunden till påsken-uttåget från Egypten av det israeliska folket. Armenien är ett kristet land med en enorm kulturskatt i all kyrkor och kloster från 300talet och framåt....ett världsarv. Men de är etniska kristna och kanske inte många vet vad påskens budskap egentligen är...det är inte att knäcka ägg....utan att Jesus dog för oss och är Världens Frälsare. Att vara en kristen är ingen religion utan en relation till en person, Jesus Kristus.