Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

söndag 12 december 2010

Trendbrott vi kan vara utan - självmordsmördare i Stockholm!

Igår hände det! Mitt i julruchen i Stockholms city så utlöste en självmordsmördare ett bombälte - av misstag eller förtidigt , det vet man inte. Men uppenbart är att han skulle ta med sig mera i sin mordkomplett än vad resultatet blev igår. Mannen bar sex rörbomber och en ryggsäck full med spikar - hade detta utlöst på Drottninggatan hade det blivit en massaker!

Självmordmördaren hade skickat hot innan att detta skulle ske och hotet var skrivet på arabiska och svenska. Anledningen till mördarhandlingen är Lars Vilks målningar och våra soldater i Afganistan. Vilka konsekvenser kommer detta att få för framida konstnärer och vår grundmurade yttrandefrihet?

Nu har även Sverige hamnat på kartan av de länder som har terrorattacker. Jag är oroad för framtiden . Jag klistrar in nedan vad Mats Tunehag precis skrivit på sin blogg...det ligger mycket i detta!

" 2010-12-12 08:02
En evangelikal självmordsbombare i Stockholm?


Det var ingen evangelikal självmordsbombare som slog till i Stockholm lördagen den 11 december. Det var ingen pingsttant med knut i nacken eller frälsningssoldat i uniform. Det var ingen representant från Livets ord eller från Svenska evangeliska alliansen. Eller en katolik.
Men kom ihåg: Alla människor är kapabla till ont och gott, oavsett kön, religion, ras, ålder, politisk övertygelse eller ekonomisk status.
Men när det gäller terrordåd på 2000-talet så begås i stort sett alla attentat av muslimer och de flesta är dessutom riktade mot muslimer. Det är inte islamofobi - det är faktum.
Alla muslimer är inte terrorister och många tar avstånd från dylika dåd. Men i stort sett alla dagens terrorister är muslimer. Så var det även i Stockholm denna decembernatt 2010.
George Bush kallade islam för en fredens religion. Tony Blair och Barak Obama säger att alla religioner i grunden vill en och samma sak. Idioti i kubik. Det är som att säga att alla politiska ideologier är och vill samma sak – i grund och botten. Är Labour samma som Tory? Demokrater samma som republikaner? Nazister som liberaler? Kommunister som kristdemokrater? Nonsens!
Kristen tro är inte detsamma som buddustisk tro. Islam är inte i grunden samma sak som ateism. Att helt frikoppla islam från diskussionen om terrordådet i Stockholm vore som att frikoppla kommunismen från Stalins terror och Maos massmord.


Lite verklighetsförankring vore bra. "