Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

torsdag 17 februari 2011

Upproren och längtan efter demokrati sprider sig i Mellanöstern!


Varje dag översköljs vi av information från media om det som sker i mellanöstern. Igår var det den utrikespolitiska debatten här i riksdagen och Carl Bildt och socialdemokraternas Urban Ahlin försökte överglänsa varandra om vem som var mest och bäst på att stödja demokratikrafterna i mellanöstern. Inte alltid lätt eftersom socialdemokraterna år 1989 välkomnade med glädje Mubarak och Ben Ali till Stockholm och deras socialdemokratiskainternational.
Men å andra sidan - Per Westerberg har kramat Robert Mugabe en gång....så vi gör väl alla våra misstag.Vore klädsamt dock om Urban Ahlin kunder erkänna detta och visa samma kurage som Per Westerberg gjorde när han erkände sin besvikelse över utvecklingen i Zimbabwe.
Men i mellanöstern ropar ungdomarna på en förändring, på störe frihet och rätten att själv styra över sina liv. Vi här i väst hoppas på fria , demokratiska, rättvisa och rättfärdiga val. Men bara för att valet är demokratisk och rättfärdigt behöver inte innehållet i politiken vara det. Glöm aldrig att Hitler kom till makten genom demokratiska val...eller att Hamas använde demokratiska medel för odemokratiska processer.
Vi följer alla med spänning på vad som sker i regionen!