Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

onsdag 3 februari 2010

Hemlös+bister vinter=Hemskt


Det vi just nu upplever är den kallaste vintern på 23 år och den verkar hålla i sig enligt meterologerna. De hemlösa far illa i denna kyla och därför har några kyrkor tagit initiativet att hålla öppet i sina kyrkolokaler i Stockholm. Här finns uppskattningsvis ca 3.500 hemlösa. Gustav Vasas kyrka och St: Clara är två av dessa kyrkor som gör detta. Carl Erik Sahlberg som är präst i St: Clara har ett samarbete med andra frikyrkor och dess medarbetare så att det även finns människor som kan vara där och ge stöd och vara en medmänniska.Riksdagens Kristna Grupp tycker detta är ett bra initiativ som är värt att stödja. Ett sätt att hjälpa är att samla in sovsäckar och liggunderlag för de hemlösa när de övernattar i kyrkorna. Därför står nu ett insamlingskärl i Rännarbanan som löper mellan Riksdagshusen och ledamotshusen.
Insamlingen började i måndags och kommer att hålla på tills den 16 februari. Det måste går över några helger för att ledamöterna skall kunna hämta det de har hemma när de är hemma över helgerna. Detta initiativ utesluter inte andra initiativ eller politiska handlingar men det känns bra att även i praktisk handling kunna göra nåt. Att samla in pengar och att kyrkorna fick köpa sovsäckar själva är en annan möjlighet. Men jag tror att många just nu ger sina pengar till de drabbade i Haiti och det är bra. Därför blev jag så förvånad när Expressen lyckas att åter igen få ett positivt initiativ till att bli negativt. Expressen ville inte besöka kyrkorna och träffa dem som söker skydd där utan hittade en s - ledamot som är besviken och ett antal hemlösa hemlösa som oxå är besvikna. Läs hela artikeln nedan.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1867652/hemlosa-rasar-mot-sovsackar-fran-riksdagen

Idag på morgonen hörde jag på TV fotbollsspelaren Tomas Brolin som i 4-5 år bojkottade och inte ville göra intervjuer med våra kvällstidningar för de förvrängde allt positivt till nåt negativt. Han har fullständigt rätt. Jag vill göra likadant!