Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

torsdag 5 februari 2015

Stefan Attefall som ny partiledare!

Som jag skrivit innan så är Stefan Attefall min och många andras kandidat till partiledare. En del röster höjs nu och säger att man måste sitta i riksdagen för att vara partiledare.

Nej, varför det? Varken Stefan Löfven eller Maud Olofsson satt i riksdagen när de valdes att leda sina respektive partier. Däremot har Stefan Attefall suttit massa år i riksdagen, kom in första gången 1991 och vet hur arbetet där fungerar.

Ja, men säger en del - hur blir det då med partiledardebatterna i riksdagen ? Tja, dessa debatter ses inte av så många och är en tillställning noga regisserat på minuten. Vi har duktiga riksdagsledamöter som kan turas om att ta dessa debatter.

MEN vad som verkligen gäller, det är de olika TV debatterna och speciellt de som kommer innan valet 2018. På dessa debatter kan Stefan Attefall självklart deltaga och kommer med sin debatteknik, snabbhet i repliken att göra detta till en fröjd att skåda och höra.

INGEN kan klara dessa debatter bättre i vårt parti än Stefan Attefall.

Sedan tror jag oxå att Stefan kan lyssna in de olika grupperingar som finns i vårt parti (olika grupperingar finns i alla partier och är inget unikt för KD). Han kan ena partiet i en gemensam politik med vår kristna värdegrund som bas.

Alltså - allt talar för att vår nästa partiledare i KD bör bli Stefan Attefall!