Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

måndag 2 februari 2015

Göran Hägglund avgår..min kandidat till ny partiledare är.....

I torsdags avgick Göran Hägglund som partiledare efter 11 år.  Han lämnar politiken när han har fina vitsord om sig och kan gå med flaggan i topp. Klokt!

I torsdagskvällens Aktuellt var det tre kvinnliga kandidater som stod och blev utfrågade av reportern. Media vill ha en kvinnlig efterträdare till Göran. Det märks i TV och i dagstidningarna . Men jag tror inte på någon av dem -Varför?

Emma Henriksson och Acko Ankarberg är alldeles för PK (politiskt korrekta) för att vara partiledare. Ingen av dem är visionärer utan arbetshästar som gör som deras Master/partiledare säger. De är inga ledare som kan leda ett parti som står för grundläggande mänskliga värderingar byggda på den kristna tron. Deras motto är "Nu är det politik det handlar om" och då kan både värderingar, medmänsklighet och principfasthet ryka för det som gynnar partiet. Det tror jag är fel. Jag vill ha en ledare med principer som vågar stå upp för dem i vått och torrt och vars mål är att bygga ett förändrat Sverige på kristen grund. Sedan gör bägge två viktiga insatser för partiet men visionärer och partiledareämne är ingen av dem.

Ebba Busch Thor däremot är en frisk fläkt i politiken, som vågar ta strid, tror på principer och är rakryggad. Jag håller henne högt . Å andra sidan är jag med i ett familjeparti och anser att familjen är det viktigaste vi har. Ebba är gravid och väntar barn i mars. Jag vill att hon skall uppleva lyckan det är att få barn, vara hemma med det och låta barnet knyta ann till sin mamma den första tiden. En mamma är INTE samma sak som en pappa i ett nytt människolivs första tid. En mamma är det finast man kan bli och då får ALLT annat vika för detta. Att bli partiledare som nybliven mamma tror jag absolut inte på.

Så vem är då min partiledarkandidat? Jo, STEFAN ATTEFALL.

Stefan kan politikens villkor sedan många år, både från riksdagen och regeringsarbetet. Har varit gruppledare i riksdagen och är känd ute i Sverige. Stefan är en visionär, principfast, fast förankrad i sina kristna värderingar och mycket duktig debattör. Stefan kan ibland vara ytterst påfrestande med sin "humor" och sitt drag av "besserwisser". Men jag tror att ödmjukheten som bör ha kommit av att han inte blev invald i riksdagen 2014 gjorde honom gott och fostrade honom till en bra partiledare. Livet går inte alltid på räls. Han har genom livet fått de egenskaper som jag tror gör honom till en duktig medkännande partiledare.

Många anser att Lars Adaktusson skall bli vår nya partiledare. Det tror jag inte på. Lars är en ypperlig EU parlamentariker och har fått väljarnas stöd för att arbeta i EU av oss som gav honom vår röst. Han gör ett lysande arbete i EU och inger förtroende där. Vågar ta strid för det han tror på och är också fast förankrad i sina kristna värderingar. Lars skall fortsätta sitt fina arbete i EU. Vi behöver honom där. Sedan har Lars ingen politisk erfarenhet av vad det politiska grovjobbet innebär som partiledare. Jag tror inte att han skulle bli en bra partiledare. Medan jag ser och vet att där han är just nu är alldeles rätt för honom. Lars är på rätt plats, i rätt tid och gör rätt- Låt han vara kvar där.