Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

måndag 29 december 2014

Stefan Löfven och december överenskommelsen - två misstag!

Vi har en statsminister som ljuger! Här har han varit i kontakt med Alliansen i flera veckor medan han meddelar media att ingen kontakt tagits! Det är illa att Sverige har en ljugande statsminister! Än värre är att vi nu kommer att ha honom fram till 2018! En man som vill åt makten med alla medel även medelst lögner känns mycket oroande för Sveriges framtid!

Jag har funderat på den sk. Decemberöverenskommelsen några dagar och min första reaktion står sig. Jag gillar den inte! Nu har i princip Alliansen gett upp all kraftfull opposition i budgeten och det är där som politiken mejslas ut. Man har kommit överens om att inte fälla en minoritetsregerings budget, vilket innebär att man gett regeringen fritt fram att fatta och driva igenom vilka stora beslut som helst fram till 2018 och om det vill sig riktigt illa ända till 2022! Detta gör regeringen  med vänsterpartiets som hejarklack!

Hur kan ni göra så ni,partiledare i Alliansen? Förstår inte era argument. Men ser i media att många med mig undrar. Läs vad fd. moderate försvarsminister Mikael Odenberg skriver på DN debatt.

Även Göteborgs-Postens ledare uttrycker liknande farhågor som mig om vad man kan "gömma" i en budget för den kan ju inte röstas ned.

Svenska Dagbladets ledarsida problematiserar Per Gudmundsson överenskommelsen.

Glad att jag inte är i riksdagen och fått vara en del av denna såpa..hade inte kunnat se mig själv i spegeln efter en sådan överenskommelse.

De stora segrarna i denna överenskommelse är Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna- de är oppositionen i Sverige nu. Men vänta nu,vad det inte detta som Decemberöverenskommelsen skulle förhindra - att ge mera makt till ytterlighetspartierna?  Pyttsan!

Vi  har iallafall vintrigt och fint väder. Nåt att glädja sig åt i dessa dagar!