Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

måndag 14 oktober 2013

Debatten om RFSU monopolet fortsätter.....

För er som inte har alla tidningar så kommer här några länkar som tar upp problematiken med RFSU monopolliknande ställning i svensk skolorna samt kommentarer om min motion. Debatten fortsätter...bra...det kanske kan bli en ändring på detta monopol!

Först Världen Idag - http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/10/11/RFSU-har-for-stort-inflytande/

http://www.varldenidag.se/debatt/2013/10/11/Tacksam-for-Annelies-mod/

Svenska Dagbladet -  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-behovs-battre-sexualundervisning_8602230.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rfsus-agenda-ar-skadlig-for-vara-barn_8612864.svd

Dagen  - http://www.dagen.se/nyheter/rfsu-ville-inte-deltai-tv-debatt/

Dagens Nyheter - http://www.dn.se/nyheter/sverige/kd-ledamot-ifragasatter-rfsu-i-skolan/

Väljer att ta med Sara Fredsteds hela inlägg här på min blogg:


Debatt. Att bryta mot normen

Tacksam för Annelie Enochsons mod

När någon vågar kristisera RFSU-initiativ som "Sex på kartan" och "Sex i skolan" så får de ofta höra att de väljer att lyfta fram detaljer men inte ser till helheten. Men jag vill inte att mina barn ska utsättas för varken RFSU:s detaljer eller helhet. Varken lek med kondomer och glidmedel, explicita filmer och sexprat eller deras normupplösande ideologi.
I riksdagen och i media bryter man mot normen när man ger utryck för denna åsikt. När riksdagsledamot Annelie Enochson lägger fram en motion om att RFSU:s inflytande i skolorna bör begränsas, skyndar KD:s gruppledare Emma Henriksson till RFSU:s försvar och medierna hugger som kobror. Intresseorganisationen RFSU – med statligt stöd, pengar från Allmänna arvsfonden och inkomster från preventivmedel och diverse sexprodukter – är uppenbarligen en helig ko som obehindrat ska få bedriva lobbying bland våra barn, helst så mycket och så tidigt som möjligt.
Den sexualundervisning jag vill att mina barn får i skolan är i princip motsatsen till den undervisning RFSU tillhandahåller. Jag skulle vilja se ett normstärkande alternativ som visar att sex och kärlek hör ihop, som visar att sex och trohet hör ihop, som visar att sex och mognad hör ihop. Sex är inte ett tidsfördriv bland andra, eller en konsumtionsvara bland andra – utan någon stort och vackert, något personligt och intimt som inte bör exploateras.
Nej, jag tror inte att RFSU kan bidra till det som jag hoppas på för mina barn. Runt omkring mig ser jag konsekvenserna av deras lobbyverksamhet: trots en flod av kondomer och upplysningskampanjer florerar könssjukdomar, och antalet oönskade graviditeter är högre i Sverige än i de flesta andra europeiska länderna. Vi ser en pornografisering och en brutalisering av sexualiteten hos svenska ungdomar – i många fall verkar de helt ha tappat omdömet i fråga om hur man närmar sig varandra. Dessutom växer problemet med psykisk ohälsa. Allt detta är i praktiken uppmuntrat av RFSU eftersom det riskbeteende som de förespråkar får dessa konsekvenser.
Ni kan kalla mig högerkristen, stock-konservativ eller vad ni vill – jag tänker ändå inte sticka under stol med att jag önskar mina barn livslånga relationer präglade av kärlek, trohet och respekt. Konsumistisk, egocentrerad sex som leder till trasiga hjärtan, könssjukdomar och övergrepp hoppas jag att de väljer bort. Och sorry – RFSU kommer inte att hjälpa mig med det — det är dags för ett alternativ. Jag är tacksam för att Annelie Enochson har modet att föreslå ett sådant i Sveriges riksdag, och oändligt besviken över att hennes eget parti inte sluter upp vid hennes sida.

Sara Fredestad
förläggare