Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

söndag 15 maj 2011

När skall vi i KD börja fundera på om vi är på rätt väg?

Efter dagens katastrof val för Kristdemokraterna i Göteborgs kommun där vi gick från det redan låga resultatet 2010 på 4,59 % och 6,6 % i valet 2006 till dagens urusla siffror på 3,9 % så
måste partiledningen i Göteborg sätta sig ned och omvärdera sitt arbete. Det måste vara något som är fundamentalt fel när man för varje val rasar i kommun och regionval!

Är det vår politik det är fel på eller våra väljare....eller är det att vi inte är tydliga nog i vår politik i Göteborg?

Ja, inte är det väljarna det är fel på....de har alltid rätt!

Jag tror att vi åter igen måste börja marknadsföra vårt principprograms första meningar och visa tydligt att det är den riktningen vi vill ha i vår politik. De första meningarna i vårt principprogram lyder:

" Kristdemokrati är demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltas av den kristna traditionen.
Kristdemokratin är värdeorienterade"

Vi måste bli tydliga på vilka värden vi bygger vår politik på och sluta att ha denna beröringsskräck för kristna som vi nu har. Vi kan inte alltid prata om att bredda oss, när vi samtidigt marginaliserar våra kärnväljare. Ett parti som inte vårdar sina kärnväljare kommer till slut gå under....!

Margit Silberstein sa så här tidigare idag i SVT :

"Sannolikt har alla partier två versioner i fickan till hur de ska förklara valresultatet. Går det dåligt kan de säga att ett regionalt val inte har någon betydelse för rikspolitiken, det är riksdagsvalet 2014 som räknas. Går det bra blir det annat ljud i skällan. Då kommer det att heta att väljarna har visat att de har förtroende för partiet, som nu är på rätt väg. "

Vad kommer att sägas imorgon? Den som lever får se...!