Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

måndag 31 maj 2010

Israel har rätt att försvara sin nation och befolkning!

Det har de senaste veckorna skrivit spaltmeter om propagandjippot ”Ship to Gaza” där man använder bland annat vänsterparlamentariker som megafoner för Hamas som medpassagerare ombord de undermåliga fartygen samt använder barn som mänskliga sköldar.Israel har erbjudit sig att distribuera de 10.000 ton varor som finns på båtarna genom de säkra lastbilstransporter som varje dag går till Gaza. Israel har ingen anledning att släppa in dessa transporter eftersom man förmodar att vapen också kommer att distribueras till Gaza. Denna förmodan visade sig vara helt rätt när Israel bordade fartygen efter att de inte ville stanna och de propalestinska aktivisterna ombord var beväpnande med skjutvapen när de inväntade de israeliska soldaternas stormning.

I enlighet med internationellt erkända avtal mellan den Israels regering och den Palestinska Myndigheten är havet utanför Gazas kust under israelisk säkerhetskontroll och ansvar. Därför kommer utländska fartyg inte att tillåtas att införas i detta område – detta visste propagandamakarna.

Enligt källorna blev det särskilt tillspetsat sedan en av de israeliska soldaterna hade blivit fråntagen sitt skjutvapen och befann sig i livsfara. Tolv personer, både aktivister och soldater, ligger på ett sjukhus i Tel Aviv med skador som beskrivs som mycket allvarliga till medelsvåra. En del har opererats efter svåra skallskador. Enligt israelisk militär är det rätt svårt att beskriva aktivisterna ombord på de olika skeppen som fredsaktivister. “De israeliska soldaterna blev tvungna att försvara sig mot skarpa skott från aktivisterna.”

Nu får Israel ta hand om dessa ” fredsaktivister” som utsätter sig själva och de israeliska soldaterna för livsfara genom ett propagandjippo av sällan skådat slag.

Att detta är ett väl arrangerat jippo visar sig inte minst när man så snabbt kommer att ha demonstrationer på olika torg och utanför Israeliska ambassader - allt i syfte att demonisera Israel!

Hamas har Israels utplåning på sin agenda. Låt oss i västvärlden inte glömma det när vi bedömer hur Israel agerar – de har all rätt att försvara sin nation , sitt territorium och sin befolkning liksom alla andra nationer !