Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

lördag 9 juli 2011

Riksting och Almedalen -vad har de gemensamt?

Nu har både rikstingetsveckan gått och snart även Almedalsveckan. Rikstinget kändes som en avslagen cocacola. Det kunde bli så gott men nådde inte upp till förväntningarna.Många viktiga beslut sköts på framtiden och en del tokiga beslut togs på rikstinget. Ett av de sämsta var att vi ställer oss positiva till sprutbytesprogrammen...det stämmer illa med vårt fokusområde att värna barn och ungdomar. Jag är ledsen för att detta beslut fattades. Under Almedalsveckan så fick KRIS, de kriminellas revanch i samhället pris för sin kampanj " Statligt knark är oxå knark" där de vänder sig mot alla metadonprogram. Jag hade ett längre samtal med dem om just sprutbytesprogrammen. De var ALLA negativa till detta och flera av dem har själva tagit del av programmen i Malmö och menade att det hjälper inte ett dugg att få rena sprutor i tron att det skall minska andra smittsjukdommar. De sade att man säljer sprutorna och fortsätter och använder sina gamla...synd att inte motionärerna som skrivit denna motion lyssnade in "verklighetens folk" innan de fick partiet att byta till denna tokiga åsikt!

Almedalsveckan...ja, det stämmer att så många av media och andra i olika samhällstoppar är här och att mingel sker och visitkort utbyts. Men egentligen...hur skall man sammanfatta dessa dagar? Jag är glad över att Dagen, Världen Idag, Elida, SEA, Frälsningsarmen och andra kyrkor är här oxå och visar upp sig och deltar i debatter...dessa organistaioner som har evighetsvärden på sin agenda i stark kontrast till twittrande självcentrerande ytliga genomsnittliga almedalsdeltagare.

Det ÄR ett märkligt fenomen när man sitter i en panel och flera i panelen håller på med sin Iphone och twittrar eller läser meddelande i en pågående debatt. Snacka om att det blir snuttifierande splittrade debatter....man kan bara vara närvarande på en plats samtidigt och då menar jag riktigt närvarande!

Almedalen är paradiset för twittrarna och minglarna...men långt från de goda verkliga samtalen och mötena!

Det här blogginlägget blev negativt...det är nog dax för semester nu....ja, Tjärnö...vi kommer...jag längtar!