Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

onsdag 5 januari 2011

Trettondagsafton reflektioner!


Trettondagsafton firar vi för att komma ihåg när de vise männen kom för att hylla och visa sin vördnad till det lilla Jesusbarnet. Det nyfödda barnet som var totalt hjälplöst och skulle inte överleva utan sina föräldrars omvårdnad och omsorg. Detta lilla barn visste redan de vise männen skulle växa upp och bli en sann Människoson, hel människa och hel Gud och till alla människors frälsning. De vise männen var verkligen kloka män som hade fått insikten av Gud. Men Jesus hade också kloka föräldrar som från första stund lyssnade in Gud och flydde till Egypten för att rädda sin nyfödde son från Konung Herodes raseri. Herodes som mördade alla gossebarn i Bethlemstrakten för att kunna komma åt Jesusbarnet. Vilket tur för oss, nutida kristna ,att Jesus föräldrar lyssnade på Guds röst.


Denna veckan har jag lyssnat på ett föräldrapar vars fyra barn blivit tvångsomhändertagna av de sociala myndigheterna. Ett av alla föräldrarpar i dagens Sverige som blivit utsatta för de sociala myndigheterna makt utan en chans att få upprättelse eller förståelse för sitt handlande. Föräldrar som vill sina barn väl men valt ett annat sätt att undervisa eller uppfostra sina barn än det gängse.


Jesus föräldrar fick fly landet för att rädda sin son.....många kommer hit till Sverige för att få en fristad för sina barn...men det finns oxå mitt ibland oss föräldrar som är beredda att lämna vårt land för de känner att de inte får uppfostra sina barn på det sätt som de själva vill och tror på.


Var går gränsen för myndighetsmissbruk och var går gränsen för föräldrarmakt enligt Europa konventionen om de mänskliga rättigheterna? De frågorna har jag ställt mig de senaste dagarna.


Läs mera på följande webbsida HÄR.