Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

söndag 18 januari 2009

Ytterligare ledare om Hamaskriget och den ökande antisemitismen i Sverige.

Igår skanderade orden igen från Göteborgs gator från Hamasanhängarna om död åt mördarna det vill säga död åt judarna. Efter att i veckan sett TV - programmet "Debatt " när de palestinska medverkande inte ens kunde titta på de judiska medverkande så undrar man om verkligen palestinaanhängarna i Sverige vill fred. Kan man inte ens titta en svensk jude i ögonen så har hatet helt tagit över hjärtat och då finns det inte mycket utrymme kvar för försoning.

Läs denna tänkvärda artikel i Nya Wermlands Tidning

http://www.nwt.se/asikter/ledare/article452695.ece

Länder som Frankrike, Storbrittanien och Tyskland står på Israels sida och vill få slut på införseln av vapen från Iran till Hamas. Först då kan Gaza börja byggas upp igen, när dessa ständiga raketer som sänds över Israel får ett stopp. Samma dag som dessa raketer slutar att skjutas så kommer Israel att sluta med att jaga Hamas. Så enkelt är det- när skall Sverige förstå detta?
Vid det ekonomiska toppmötet i Doha häromdagen fick Hamas en halv miljard dollar i bistånd, bland annat från emiratet Qatar. Det är givet att Hamas inte kommer att investera pengarna i nya företag och nya jobb eller någon annan form av uppbyggnad i Gazaremsan. Det får FN och Caritas ägna sig åt, liksom Oxfam och Diakonia. Det är ju inte en uppgift för det vapenglada Hamas.