Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

onsdag 29 augusti 2012

Alliansen storsatsar - 55 Miljarder bland annat till järnväg mellan GBG och Borås!

ÄNTLIGEN!

Nu storsatsar Alliansregeringen på infrastrukturen och på en snabbbana mellan Göteborg och Borås. Det är helt rätt ! Regeringen skall i ett första skede bygga nya dubbelspår mellan Mölnlycke och Bollebygd via Landvetter....äntligen får vi en järnväg till vår flygplats...inte en dag för tidigt med detta beslut!

Här satsar regeringen 5 Miljarder på denna snabbana.....öronfröjd för alla långpendlare mellan GBG och Borås. Sedan bygger vi vidare med snabbanan in till GBG och till Borås...detta för att knyta samman västsveriges två största städer med varandra och som har ett omfattande pendlande dem emellan! idag görs 10 miljoner arbetspendlingsresor mellan städerna årligen! Genom den föreslagan investeringen kortas restiden och antalet avgångar i varje riktning mer än fördubblas. Banan beräknas börja byggas 2020 och vara klar 2024.

Regeringen satsar oxå 30 Miljarder på Ostlänken för att få den mera effektiv med nya dubbelspår...där kommer sträckan mellan Järna och Linköping äntligen få snabba och bra transporter och ta bort trängseln!

Övriga järnväg i Sverige behöver drift och underhållas bättre för att slippa störningar och där satsar regeringen 20 Miljarder, en 30% ökning från förra planerinsgperioden.

Alliansregeringen leverar!!!!