Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

tisdag 19 juni 2012

Julia Tymoszenka och fotboll

I dessa dagar så vet nog alla svenska hushåll att det är EM fotbolls matcher varje dag kl 18.00 och 12.45 på TV. Antingen vi gillar det eller inte så finns det alltid fotbollsintresserade i vår omgivning som"försvinner" dessa tidpunkter för att helt gå upp i det som händer i TV rutan. Jag tillhör dem som är måttligt intresserad av fotboll. Även om jag , erkännes, slänger ett öga då och då på TV när den ändå är på för att förstå vad det är som händer med dem i hushållet som sitter framför och lever med så intensivt i skeendet.

Efter att Sverige förlorat chanserna att gå vidare så är det diskussion om vem man nu skall heja på...Danmark var ett förslag tills denna helg.

Nu vet jag inte vilket lag...kanske Grekland...de kan behöva en seger i alla ledsamheter de som land befinner sig i!

Det sägs att idrott och politik skall hållas isär. Är det verkligen så? Skall man inte ta några hänsyn att i Ukraina hålls demokratiska oppositionella som Julia Tymoszenko fängslad och dömd i en politisk rättegång?

Julia får inte ta emot besök men för en tid sedan fick två parlamentariker från Europarådet besöka henne...en av dem var den moderate riksdagsledamoten Marietta de Pourbix Lundin.
Julia behöver vårt stöd i att få föra talan i en rättvis rättegång...hon är en av många politiska fångar i Ukraina idag!

Läs mera om henne här.   

Melodifestivalen i Baku, Azerbadjan är ett annat exempel, om än inte idrott, när stora evengemang anordnas i länder som konstant bryter mot de mänskliga rättighterna.Hur många vet om att Azerbadjan angrep Nagora Karabach efter Melodifestivalen i ett anfall med många döda? När alla journalister åkt hem kan man fortsätt som förut.....!

Hur kommer det att bli för Julia Tymoszeno efter EM och alla journalisterna åkte hem, när vi knappt klarar av att rikta uppmärksamheten på henne nu när alla TV kameror finns i landet?

Glöm inte Julia Tymoszeno!