Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

fredag 21 augusti 2009

Aftonbladet och påstådda organstölder i Israel

Aftonbladet är aldrig sen att kritisera Israel om vad det vara månne...men är de så noga med att kontrollera att vad som står i deras blaska stämmer? I måndags skrev Donald Boström en artikel om att israeliska soldater skjuter palestinier för att ta deras organ....har Aftonbladets chefredaktör kollat detta med IDF, Israels Ambassad, Amnesty, Human Right Watch eller något annat organisation som bör veta?

Citat som ....Men starka misstankar finns också hos palestinier att deras unga män har fångats in, och som i Kina och Pakistan ofrivilligt fått agera organreserv innan de dödats....vilka grunder finns för sådana påståenden?


Vidare skriver Donald B följande....I ett försök att komma tillrätta med organbristen i landet gick Israels dåvarande hälsominister, Ehud Olmert, ut i en stor kampanj sommaren 1992 för att få den israeliska befolkningen att ställa upp som organdonatorer. En halv miljon pamfletter spreds i lokaltidningarna där medborgarna uppmanades skriva på att donera sina organ efter sin död. Ehud Olmert var själv den första att skriva på.
Ja, vad är det för fel med detta....det gör vi i Sverige också, alltså uppmanar medborgare till att donera sina organ.

I Aftonbladets artikel så blandar Donald allt och får med detta ihop en artikel att Israel dödar palestiner för att ta deras organ....vilka källor har författaren för detta??

Vad Donald Boström vill med denna artikel det är att misskreditera en hel nation, dvs Israel. Är detta så som Aftonbladet arbetar?

Visst yttrandefrihet har vi men sanningshalt bör vi väl också ha med vad vi skriver...Aftonbladet ni borde skämmas för att ha publicerat denna artikel.....ni har med denna artikel ökat judhatet i Sverige......!