Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

torsdag 9 oktober 2008

Volvo säger upp personal!

Igår kom meddelandet att Volvo kommer att säga upp ytterligare 2250 personer både på bandet och bland tjänstemännen. Det är en sorgens dag för oss göteborgare. Vi förknippar Volvo med så mycket positivt och vi är stolta över detta varumärke i Göteborg. Jag brukar ofta säga när jag är ute och reser i världen att jag kommer från Göteborg , staden där man gör Volvo bilar.
Jag hoppas kunna fortsätta att säga detta även i framtiden.

Igår lämnade arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (m) beskedet att arbetsförmedlingen har 1,5 miljarder kronor "över", eftersom färre än väntat nyttjat jobb- och utvecklingsgarantin och jobbgarantin för ungdomar.Dessa pengar får nu arbetsförmedlingen använda till de varslade. Normalt ska arbetsförmedlingen lämna tillbaka oförbrukade pengar.Men nu behöver de inte ge tillbaka pengarna. Hur arbetsförmedlingen använder pengarna detaljstyr inte regeringen, men beslutet har tagits efter samråd med arbetsförmedlingens generaldirektör. Sven Otto Littorin säger att arbetsförmedlingen nu gör arbetsplaner och jobbar intensivt med Trygghetsrådet och Trygghetsstiftelsen och samordningsmännen i Göteborg.

Måtte detta hjälpa! Och att finanskrisen i USA snart är över...! Den och den dåliga dollarkursen gör att detta sker...sedan kan man tycka att Volvo skulle satsat mera på miljöbilar och inte tagit gasbilen ur produktion...men hur mycket det hade hjälpt det kan man bara sia om!

Jag tycker att vi nu skall satsa på att bygga ut vår infrastruktur. Satsa på att bygga banor för höghastighetståg och ny järnvägsbro över Göta Älv. Det är nu , i en lågkonjuktur , som vi skall satsa eftersom material och maskiner är billigare!