Annelie Enochson Riksdagen

Annelie Enochson Riksdagen

torsdag 28 september 2006

Ett STORT TACK alla ni som kryssat för mitt namn till riksdagen!

Det känns fantastiskt att få ett sådant brett stöd av göteborgarna för att mitt arbete under 6 år i riksdagen har tilltalat så många! Att bli personvald är något som jag är mycket glad över och jag känner mig mycket hedrad över detta!

Era 1752 personkryss och 8.89 % av alla rösterna i riksdagsvalet gjorde att jag kunde behålla mitt mandat i riksdagen. Det hade självklart varit roligare om kristdemokraterna fått mera röster i Göteborg och kunnat behålla sina båda mandat.

Nu börjar ett intensivt arbete med att utse statsråd i den nya regeringen, tillsättning av utskottsplatser, budgetarbete och motionsskrivande. Måndagen den 2 oktober skall ny talman utses...mitt tips är att det blir Alf Svensson. Han skulle passa ypperligt på den posten. Annars tycker jag oxå att han skulle passa mycket bra som äldreminister. Övriga statsrådskandidater håller jag för mig själv men att det kommer att bli en jämställd regeingen får vi jobba hårt på. Det finns gott om kompetenta kvinnor inom alliansen men vi får se till att männen oxå blir representerade. :-)